Den 2:a December 2014, vid frukostbordet satt jag och min son och ritade på små post-it lappar. Jag ritade två små figurer som typ, tyckte om varandra (#921). Nästa morgon satt jag där igen, en ny liten bild på en figur. Och så startade figur-resan. I stort sett har det kommit upp en ny figur varje dag med några rader text. En hälsning liksom. Om livet, kärlek, relationer, familjeliv, sorg och glädje. Bilderna har jag publicerat på Instagram och min Facebook-sida.

Bilderna började gillas och delas. Skolor hörde av sig och berättade att figurerna hade börjat pryda klassrummen. Eleverna hade figurerna som samtalsämnen. Just att kunna tala enkelt om det svåra. Personalgrupper ville ha dem i fikarummet och vänner undrade om de kunde få köpa en tavla på dagens figur.

Inte hade jag eller min lilla grabb en aning om att det skulle bli så här. Oavsett så fortsätter jag att låta figurerna få liv så länge de kommer till mig och hälsar på.

När jag inte skapar figurer så reser jag land och rike runt och föreläser om just våra barn, oss föräldrar, skola, relationer och livet i stort. Jag har skrivit några böcker, bloggar och är aktiv på sociala medier. Nyfiken…besök: www.mickegunnarsson.com
Kram / Micke

    ANVÄND GÄRNA KONTAKTFORMULÄRET NEDAN:    NYFÖDDA FIGURER